tiistai 21. lokakuuta 2014

Tiikerikakku

En ole kovinkaan monta kertaa elämässäni leiponut kuivakakkuja, joten syksyn kunniaksi päätin kokeilla miten sellaiset onnistuvat. Tiikerikakku pääsi kokeiluun, koska se on yksi klassisimmista kuivakakuista. Päädyin käyttämään Valion reseptiä, koska se vaikutti helpoimmalta :) Tiikerikakku valmistui seuraavasti:

150g margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl ruokakermaa
2rkl kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan kuivat aineet (paitsi kaakao) ja ruokakerma. Ota taikinasta kolmasosa erilleen ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Levitä taikina vuokaan: 1. kerros vaaleaa taikinaa, 2. kerros tummaa taikinaa ja päälle vaaleaa taikinaa. Paista kakkua uunissa 175C n. 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoasta. 

Itselläni kakun valmistus onnistui erinomaisesti siihen asti kunnes oli aika kumota kakku vuoasta. Sain kakun kuitenkin lopulta melko siististi ulos... Maku oli erinomainen ja tiikerikakun ominaiset raidatkin oli havaittavissa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti