Kakkupohja:
400 g voita
4 dl sokeria
1. Vaahdota sokeri ja voi keskenään
6 munaa
5 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
suklaamuruja maun mukaan
2. Vatkaa munat yksitellen voi-sokeri vaahdon sekaan
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
4. Laita taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista kakkupohjaa uunissa 175 C-asteessa n. 1h 10 min.
5. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä appelsiinimarmeladilla sekä suklaakuorrutteella
Suklaakuorrute:
200 g margariinia
200 g tummaa suklaata
2 munaa
pari tippaa sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
6 dl tomusokeria
1. Sulata margariini ja suklaa keskenään mikrossa
2. Vatkaa munat margariini-suklaaseokseen ja muut ainekset joukkoon
3. Laita suklaakuorrutetta kakun väliin sekä päälle
4. Anna kuorrutteen jähmettyä kakun päällä ennen tarjoilua
Itse tein hieman pienemmän täytekakun (puolet reseptistä) ja koristelin sen valkosuklaalla ja tummalla suklaalla. Tämä kakku on ehdottomasti lempisuklaakakkuni!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti