keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Suussasulava suklaakakku

Blogissa on ollut vähän hiljaista nyt kevään aikana johtuen ajanpuutteesta. Olen kuitenkin leiponut melkein viikottain ja yrittänyt kehittää taitojani! Tällä kertaa reseptinä on suussasulava suklaakakku, joka kuorrutetaan mascarpone-juustolla:

3 kananmunaa
200 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
200 g sulaa margariinia tai voita
100 g tummaa suklaarouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhot taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi sula/jäähdytetty rasva ja suklaa mukaan taikinaan. Voitele ja korppujauhoita pieni kakkuvuoka. Paista suklaakakkua noin 45 minuuttia uunissa (175C) kunnes kakku on kypsä. 

Kuorrute:

1 purkki mascarpone-juustoa (250g)
1 tl vaniljasokeria 
1 appelsiinin kuori raastettuna
0,5 dl tomusokeria

Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Murustin yhden suklaakeksin päälle koristeeksi, mutta tähän voisi käyttää myös esimerkiksi suklaarouhetta tai kaakaojauhetta. Kakusta tuli tosi hyvää! 


 

1 kommentti: