lauantai 21. helmikuuta 2015

Murupiirakka

Tämä murupiirakkaresepti on todella hyväksi todettu ja olen tehnyt piirakkaa lukuisia kertoja. Rahkaa ei juurikaan käytetä täällä Ruotsissa, mikä on harmi koska se on niin hyvää ja sopii mainiosti myös leivontaan! Tämän murupiirakan salaisuus on raikas rahkatäyte. Tässä resepti:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
125 g sulaa rasvaa

Sekoita ainekset murumaiseksi seokseksi. Ota puolet muruseoksesta talteen. Sekoita toiseen osaan yksi muna ja 1 dl jugurttia tai piimää. Kaada taikina voideltuun, korkeareunaiseen vuokaan. Tee täyte:

1 purkki rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Lopuksi, ripottele täytteen päälle muruseos. Paista piirakkaa uunissa 200-asteessa 30-35 minuuttia. Aurinkoista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti