tiistai 2. syyskuuta 2014

Mustikkapiirakka

Kävin poimimassa mustikoita viikonloppuna. Päätin tehdä saaliistani mustikkapiirakkaa ja reseptiksi valikoitui Kotiruoka-kirjan hyväksi havaittu murotaikinapiirakka.

Pohja:
100 g pehmeää margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl levinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1/2-1 l mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Muruseos:
50 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina ohuelti pyöreään piirakkavuokaan jauhotetuin käsin ja levitä täyte pohjalle. Ripottele sekoitettu muruseos piirakan pinnalle. Paista uunin alatasolla 25 min 200C-asteessa. Tarjoiluun käytin tällä kertaa vaniljakastiketta. Oli tosi hyvää! Kannatti mennä metsään hirvikärpästen armoille tämän takia. Mustikoita oli metsässä yllättävän paljon ajankohtaan nähden, ja
ne olivat tosi isoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti