maanantai 8. syyskuuta 2014

Toffeemarjapiirakka

Olen jo pitkään halunnut kokeilla käyttää kondensoitua maitoa leivonnassa. Poimin musta-, puna- ja valkoisia viinimarjoja toissa viikonloppuna, ja päätinkin yhdistää viinimarjat ja kondensoidun maidon piirakaksi. Yritin löytää hyviä ohjeita, mutta kun yhtä hyvää ei löytynyt päätin soveltaa useaa eri reseptiä. Tässä lopputulos:

Pohja:
75g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 purkki kondensoitua maitoa (valmiiksi keitetty "toffee")
1/2 l viinimarjoja
1-2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot taikinaan. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin. Levitä pohjalle toffee. Sekoita perunajauhot, sokeri ja marjat kulhossa, ja ripottele marjat piirakan päälle. Paista piirakkaa uunissa 200C n. 25 minuuttia. 

Täyte jähmettyy jäähtyessään, jolloin piirakkaa on myös helpompi leikata. Itse en malttanut odottaa piirakan jäähtymistä. Oli kyllä erityisen hyvää sekä kylmänä että lämpimänäkin. Suosittelen
kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti