Kotimaiset omenat ovat parhaimmillaan, ja päätinkin tehdä niistä omenapiirakkaa. Resepti löytyi vanhasta reseptikirjasta nimellä Äidin omenapiirakka.
Pohja:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
3rkl maitoa
Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää kylmä maito ja sekoita. Taputtele taikina piirakkavuokaan jauhotetuin käsin mahdollisimman ohuelti.
3 hapahkoa omenaa
Sokeria ja kanelia
2 munaa
1/2dl maitoa
Viipaloi pestyt omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele omenaviipaleet pohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria. Sekoita munat ja maito, ja kaada piirakan päälle. Paista uunissa 225C asteessa n. 25-35 minuuttia kunnes reunat ja pinta saavat väriä. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Piirakasta tuli tosi hyvää!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti