Olen käyttänyt kesällä poimimiani ja pakastamiani mustikoita ja viinimarjoja erilaisiin piirakoihin, ja nyt päätin kokeilla miten niitä voisi käyttää cupcakes-tyyppisiin muffinsseihin. Tästä tuli mielestäni erittäin onnistunut resepti, jota teen kyllä toistekin!
Muffinssit tein blogista löytyvällä kaardemummamuffinssireseptillä sillä erolla, että laitoin nesteeksi pelkän maidon sijaan marjasosetta (sokeriton, pelkkää marjaa) ja tilkan maitoa. Lisäksi laitoin kaardemumman sijaan mausteeksi vaniljasokeria. Cupcake-kuorrutuksen tein seuraavalla tavalla:
50 g luomuvoita
1 tl vaniljasokeria
n. 2 dl tomusokeria
1 rkl sokeritonta marjasosetta
1. Vatkataa voi sähkövatkaimella vaahdoksi
2. Lisää vaniljasokeri
3. Vatkaa tomusokeri vähitellen vaahdotetun voin joukkoon
4. Lisää lopuksi marjasose ja kuorruta jäähtyneet muffinssit
Marjasose antoi sopivasti kirpeyttä tuhtiin voikreemikuorrutteeseen ja lisäksi kreemistä tuli upean väristä ilman keinotekoisia väriaineita!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti