Asuin pari vuotta asunnossa jossa ei ollut uunia. Tuona aikana kehityin varsin taitavaksi juustokakkujen leipojaksi olosuhteiden pakosta :) Tässä tulee juustokakkuresepti, joka on suosikkini.
1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla
2. Murusta 200g digestive-keksejä ja sekoita 75g sulatettua voita hienonnetun keksimurun joukkoon
3. Levitä keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin
Täyte:
4 liivatelehteä
Kiehuvaa vettä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua ta appelsiinimehua
Purkki vaahdotettua kuohukermaa (n. 2 dl)
4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ohjeen mukaan
5. Purista vesi pois liivatteesta ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan
6. Sekoita sokerit, mehutilkka ja tuorejuusto
7. Vatkaa sekaan hieman jäähtynyt liivate
8. Lisää vaahdotettu kerma täytteeseen varovasti käännellen
9. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli
Juustotäytteen voi myös maustaa esimerkiksi marjoilla tai valkosuklaalla.
Yhdysvalloissa olen kokeillut muutaman kerran Cheesecake factoryn juustokakkupaloja, ja ne ovat valtavia. Ja valtavan makeita. Ja tietysti valikoimaa löytyy joka makuun. Olen itse kuitenkin enemmän eurooppalaisten, yksinkertaisten juustokakkujen ystävä. Mutta suosittelen kokeilemaan myös amerikkalaista juustokakkua ainakin kerran!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti