perjantai 6. helmikuuta 2015

Macarons-keksit

Kokeilin leipoa muutaman macarons-täytekeksin viime viikonloppuna. Tein suklaan ja mansikan makuisia marenkikeksejä ihan perusreseptillä (valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa ja lopuksi marenkiin lisätään mantelijauhoa sekä maku (kaakaojauhetta tai mansikkahilloa)). Keksit paistetaan uunissa rapeiksi. Itselläni oli hieman vaikeuksia pohjien kanssa näin ensikertalaisena. Kannattaa tehdä tosi pieniä ympyröitä marenkitaikinasta leivinpaperin päälle, koska keksit leviävät uunissa hieman.

Täytin jäähtyneet marenkikeksit voikreemillä, jonka maustin suklaanmakuiseksi kaakaolla, vaniljanmakuiseksi vaniljasokerilla, lakritsinmakuiseksi lakritsijauheella sekä mansikanmakuiseksi mansikkahillolla. Makuyhdistelmiksi valikoitui mansikka-lakritsi, mansikka-mansikka, suklaa-vanilja sekä suklaa-suklaa. Hyviä tuli, mutta kauniimpia näistä olisi saanut värjäämällä pohjat elintarvikevärillä tummanruskeiksi sekä punaisiksi. Aurinkoista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti