sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Rahkavoitaikina

Leivoin joulukuussa muutaman kerran joulutorttuja. Ruotsissa ne eivät kuulu jouluperinteisiin eli luumumarmeladia ja torttutaikinaa ei löydy kauppojen valikoimasta. Tein siis itse rahkavoitaikinaa sekä luumutäytteen joulutorttuhin. Lehtevyyttä rahkavoitaikinaan saa taittamalla ja kaulimalla taikinaa kerroksiksi. Resepti tulee tässä:

250g rasvaa (voita)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa

Sekoita jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen leipomista.

Luumumarmeladin sijaan ostin kuivattuja luumuja ja pilkoin ne veitsellä pieniksi paloiksi. Lopuksi taitellut tortut voidellaan ja paistetaan uunissa 225C noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti