keskiviikko 20. elokuuta 2014

Juhannuskakku

Kookos ja raparperi on erinomaiseksi havaittu yhdistelmä, ja siihen perustuu myös Juhannuskakku. Tässä resepti:

Taikina:
100 g marg. tai voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
1 muna

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi ja lisää muna vatkaten

1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Lisää munarasvavaahtoon maito ja kuivat aineet.

Päälle:

4-5 dl raparperinpaloja

Pinnalle:

50 g sulaa margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, pane päälle raparperinpalat.  Paista uunin alaosassa
175 ast. 30 min.  
Levitä kookoskuorruteseos pinnalle ja kypsennä 20-25 min. Tarjoile jäähtynyt kakku jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kakku on saanut tosi paljon kehuja joka kerta kun olen sitä tehnyt! Nyt syksyllä tätä voisi ehkä kokeilla tehdä raparperin sijaan esimerkiksi punaviinimarjoista, puolukoista tai omenista. Nam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti