perjantai 8. elokuuta 2014

Pieni suklaakakku

Viikonlopun alkamisen kunniaksi päätin leipoa kaksi pientä suklaakakkua (tai kokonsa puolesta oikeastaan suklaaleivosta). Tein kakun mokkapalojen ohjeella kahteen pieneen irtopohjavuokaan. Pohjan reseptinä käytin tällaista perusreseptiä, joka on kolmasosa normaalista mokkapalareseptistä:

75 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 dl ruokakermaa (4%)
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen ruokakerman kanssa. Jaa taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun mini-irtopohjavuokaan (halkaisija 12 cm). Paista uunissa n. 15 minuuttia 200C-asteessa.

Tein kakkuihin myös suklaakuorrutteen kiehauttamalla n. 75 g rasvaa, 2 dl tomusokeria, 1 rkl kaakaojauhetta, muutaman tipan vettä ja yhden palan tummaa suklaata kattilassa. Kuorrutteen annetaan hieman jäähtyä kylmässä vesihauteessa, ja lopuksi levitetään kakun päälle. Lisäsin koristeeksi myös suklaaströsseleitä. Kakusta tuli tosi hyvänmakuinen ja se oli erittäin helppo tehdä. Tarjoiluun voi käyttää lisänä esim. marjoja (vadelmat, punaviinimarjat...) ja jäätelöä. Aurinkoista viikonloppua!





2 kommenttia: