4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulaa rasvaa
Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan yksi muna ja lasi piimää (tai jugurttia tms.). Kaada taikina pellille. Tee täyte:
1 purkki rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
0,5 sitruunan mehu
Lisää täyte pohjan päälle. Paloittele n. 1 L mansikoita ja asettele ne täytteen päälle. Rouhi kevyesti n. 2 rkl rosépippuria morttelissa ja ripottele rouhe mansikoiden päälle. Lopuksi, lisää murotaikinan jäljelle jäänyt osa piirakan päällimmäiseksi kerrokseksi. Paista piirakkaa n. 30-40 min 200C uunissa. Jäähdytä, ja nauti vaniljakastikkeen (tai jäätelön) kanssa. Koristeluun käytin lisäksi tuoretta minttua suoraan pihalta. Piirakasta tuli tosi hyvää! Rosépippuri sopi aivan erinomaisesti mansikkapiirakkaan. Kannattaa kuitenkin olla huolellinen pippurin levityksessä ettei yhteen piirakanpalaan tule liian paljon pippureita :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti