tiistai 5. elokuuta 2014

Mansikkapiirakka

Olin Suomessa lomailemassa muutama viikko sitten, ja siellä oli mansikkasato juuri silloin parhaimmillaan. Isäni oli bongannut mansikkapiirakkareseptin, johon tuli rosépippuria ja pitihän sitä toki kokeilla. Resepti oli Hesarin Ymmy baker-nimisestä blogista, mutta päätin tehdä piirakkapohjan hiukan eri tavalla kuin reseptissä. Halusin oikein mehevän piirakkapohjan, joten käytin lisäksi soodaa nostatusaineena pohjassa. Tässä resepti, jota voi myös käyttää mm. mustikkapiirakan valmistukseen:

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulaa rasvaa

Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan yksi muna ja lasi piimää (tai jugurttia tms.). Kaada taikina pellille. Tee täyte:

1 purkki rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
0,5 sitruunan mehu

Lisää täyte pohjan päälle. Paloittele n. 1 L mansikoita ja asettele ne täytteen päälle. Rouhi kevyesti n. 2 rkl rosépippuria morttelissa ja ripottele rouhe mansikoiden päälle. Lopuksi, lisää murotaikinan jäljelle jäänyt osa piirakan päällimmäiseksi kerrokseksi. Paista piirakkaa n. 30-40 min 200C uunissa. Jäähdytä, ja nauti vaniljakastikkeen (tai jäätelön) kanssa. Koristeluun käytin lisäksi tuoretta minttua suoraan pihalta. Piirakasta tuli tosi hyvää! Rosépippuri sopi aivan erinomaisesti mansikkapiirakkaan. Kannattaa kuitenkin olla huolellinen pippurin levityksessä ettei yhteen piirakanpalaan tule liian paljon pippureita :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti